Transnaiset kuuluvat urheiluun

Kesäolympialaisten aikaan joitakin viikkoja sitten käytiin paljon keskustelua transihmisten mahdollisuuksista urheilla. Keskustelu pyöri erityisen paljon sen ympärillä, että transnaiset ja transfeminiinit ihmiset osallistuvat naisten sarjoihin. DRRD:n arvoissa sanotaan kiertelemättä, että tuemme transpelaajien osallistumista, emmekä hyväksy transfobiaa tai transmisogyniaa. Transnaisten ja transfeminiinien ihmisten ulossulkeminen urheilusta on vahingollista paitsi transihmisille, myös kaikille naisille ja erityisesti mustille ja ruskeille cis- ja transnaisille, jotka kohtaavat usein transmisogyniaa.

Roller derbyn on alkuajoista saakka ollut tarkoitus olla inklusiivinen urheilulaji. Vaikka tässä ei ole aina onnistuttu, on se kuitenkin aina ollut lajin ytimessä. Dirty River Roller Derby pyrkii olemaan seura, jossa ihmisten monet erilaiset kehot pääsevät mukaan urheiluun. Tämä koskee myös transihmisten kehoja. Haluamme olla seura, jonka toimintaan voivat tulla mukaan nekin ihmiset, jotka eivät aiemmin ole tunteneet oloaan tervetulleeksi urheilumaailmassa. Roller derbyyn sopivat monenlaiset kehot, ja olemalla inklusiivisia erilaisille kehoille toivomme moninaisten ihmisten voivan kuvitella itsensä radalle. DRRD pyrkii aina luomaan hyväksyvää ilmapiiriä, jossa moninaisuus on rikkaus.

Me DRRD:ssä sitoudumme jatkamaan omien käytäntöjemme ja ennakkoluulojemme tutkimista erityisesti transihmisiä ja varsinkin transnaisia ja transfeminiisisiä ihmisiä ajatellen. Meitä ohjaavat arvomme, joita jokainen jäsenemme sitoutuu noudattamaan. Transnaiset ja transfeminiinit ovat aliedustettuja seurassamme, ja pyrimme tarkastelemaan mahdollisia syitä tähän sekä jatkamaan tätä keskustelua seuran sisällä. Kannustamme myös muita seuroja käymään ja jatkamaan näitä keskusteluja.