Historiaa

Dirty River Roller Derby eli DRRD perustettiin Turussa kesäkuussa 2010. Tuolloin kolme roller derbystä innostunutta henkilöä, Heitti, Juissi ja Toxic, sopivat tapaamisen ja päättivät perustaa Turkuun ensimmäisen roller derby -joukkueen. Peli-intoa täynnä olevat uudet tuttavuudet hankkivat itselleen derby-varusteet ja alkoivat treenata Kupittaan madolla. Seuran nimeksi määriteltiin aluksi Dirty River Roller Grrrls eli DRRG! – kyllä, huutomerkillä!

Vuosi 2011 toi drägiläisille paljon uusia pelaajia ja kokemusta karttui myös ulkomaanmatkoilla. Treenaamisesta tuli määrätietoisempaa, kun pelaajille jaettiin valmennusvuorot. Seura löysi oman rytminsä ja määritteli muun muuassa säännöt toiminnalleen. Haluttiin, että jäsenmaksut pysyvät alhaisina derbyn ollessa muuten niin kallis harrastus matkustamisen ja varusteiden takia. Tee se itse -meininki alkoi painottua toiminnassa luonnollisesti, kun kaikki oli vain tehtävä itse. Lisäksi seura halusi pitää ovet avoimina kaikille – rasismin, homofobian ja transfobian kieltäminen koettiin alusta asti tärkeäksi.

Vuosien myötä seura on vain kasvanut. Joukkueita on seurassa nykyään 2, ja jäseniä on noin 60. Seuran nimi muutettiin vuonna 2017 Dirty River Roller Derbyksi. Seura halusi, että laji tulee nimestä selväksi, ja lisäksi grrrls koettiin omasta riot-historiastaan huolimatta liian sukupuolittavaksi nimeksi seurassa, jossa sukupuolen moninaisuutta halutaan arvostaa.

Lue otteita DRRD:n historiasta blogin puolella!