Alkeistreenien sisältö

Roller derbyn alkeisvaihe kestää kahdesta kolmeen kuukauteen. Harjoituksia on kurssista ja tilojen saatavuudesta riippuen yksi tai kaksi kertaa viikossa. Alkeistreeneissä opetellaan hyvä luisteluasento, luistelutekniikkaa, pelin sääntöjä, kontaktinoton perusteet ja tehdään pelimäisiä harjoituksia.

Alkeistreenien jälkeen voi omasta osaamistasosta riippuen joko siirtyä seuran yhteisiin treeneihin tai jatkaa alkeistreeneissä harjoittelua. Jokainen kehittyy omaan tahtiinsa, ja turvallisuus on aina tärkeintä. Riittävän taitotason saavuttaneet voivat siirtyä seuran yhteisiin treeneihin, joita on noin 2-3 kertaa viikossa. Jos haluaa alkaa treenata tavoitteellisesti, voi hakea paikkaa Dirty Riverin joukkueesta. Muutoin voi vain jatkaa pelailua ja luistelua koko seuran yhteisissä harjoituksissa. Seurassamme on siis mahdollista joko nousta huipulle tai harrastaa ja luistella turvallisessa ympäristössä ilman kilpailemista.

Alkeistreenien aikana opit myös urheiluseurassa toimimista ja pääset tutustumaan useisiin uusiin ihmisiin! Seuramme on täynnä erilaisia ja upeita yksilöitä. Teemme kaiken itse, joten seuramme jäseniltä edellytetään myös toiminnan pyörittämiseen ja varainkeruuseen osallistumista.

Alkeistreeneihin voivat osallistua KAIKKI!

Dirty River Roller Derbyn alkeistreeneihin voivat osallistua kaikki yli 16-vuotiaat! Sukupuolella, seksuaalisuudella, kansallisuudella, aiemmalla urheilutaustalla tai kunnolla ei ole väliä. Mitään ei tarvitse osata etukäteen, vaan alkeistreeneissä opetetaan kaikki tarvittava! Seuran joukkueiden osalta noudatamme Women’s Flat Track Derby Associationin eli WFTDA:n jäsenseurana kattojärjestömme gender policya. Miesten joukkueita meillä ei ole.

Seurassamme toimii myös useita henkilöitä, jotka eivät luistele ollenkaan. Seuraamme voivat liittyä myös joukkuetoiminnasta, valmentamisesta, toimitsemisesta, tuomaroinnista ja seuratoiminnasta kiinnostuneet henkilöt! Kaikki ovat tasavertaisia seuramme jäseniä ja aina yhtä tervetulleita.

Alkeisluistelijat ja seuran toiminnassa mukana olevat sitoutuvat seuran arvoihin.