Mikaela, entinen alkeiskurssilainen ja nykyinen edustusjoukkuelainen: Yllätä itsesi!

Mikaela eli tuttavallisemmin Mickan aloitti derbyn alkeiskurssilla syksyllä 2015. Derby oli kiinnostanut jo vuosia, mutta yksin mukaan toimintaan tuleminen jännitti. Vihdoin syksyllä 2015 Mikaela sai kaverin mukaan kaikille avoimeen luistelukokeiluun eli open skateen. “Olin aivan paniikissa, suojat meni vääriin käsiin enkä suinkaan luistellut vaan minua vedettiin radalla eteenpäin. Tein kuitenkin päätöksen, että osallistun alkeiskurssille, vaikka se tuntui pelottavimmalta ajatukselta ikinä”, Mikaela kertoo.

Mikaelalla on taustaa joukkuevoimistelussa ja ratsastuksessa, mutta ennen derbyn aloittamista hänellä oli kymmenen vuoden tauko liikunnasta. “Aloitin derbyn käytännössä nollakuntoisena ja ilman mitään aiempaa luistelutaustaa”, Mikaela sanoo. Kunto koheni esimerkiksi seuran juoksutreeneissä ja räjähtävän voiman treeneissä. Seuran ihmisiin tutustumista avitti aktiivinen mukana oleminen: Mickan kävi katsomassa pelejä, osallistui seuran varainkeruuseen ja toimitsi ja tuomaroi harjoituspeleissä. Pelaaminen oli kuitenkin se, mikä kiinnosti eniten. Keväällä 2016 Mickan saikin taitotestit läpi ja siitä alkoi hänen pelaajauransa, sillä hänet valittiin joukkueeseen käytännössä saman tien.

Kunnolla joukkuetreenit alkoivat kesätauon jälkeen elokuussa. “Jännitti ihan yhtä paljon kuin alkeiskurssilla aikoinaan. Ensimmäisen kuukauden jälkeen helpotti ja vähitellen sain rohkeutta oppia uusia asioita. Olin aina kaikissa treeneissä ja yritin ottaa kaiken irti jokaisesta mahdollisuudesta oppia”, Mickan kertoo. Mickan onkin hurjan aktiivinen treenaaja, jonka nopea kehitys osoittaa sen, että mahdollisuudet kehittyä ovat lähes rajattomat, jos oma motivaatio on kohdallaan. Vain reilussa puolessa vuodessa Mickan eteni taitotestien läpäisystä Suomi Cupin finaaleissa pelaamiseen. “Saavutin viiden vuoden tavoitteeni puolessa vuodessa. Tämän mahdollisti se, että olin aina treeneissä, halusin oppia ja kehittyä ja sain treenata monipuolisesti erilaisten pelaajien kanssa sekä treenata käytännössä koko ajan ylöspäin”, Mickan kuvailee nyt.

Derby on Mickanille tapa toteuttaa itseään fyysisesti. Lajin taktisuus ja intensiivisyys viehättävät. Derby on myös lajina koko ajan kehittyvä, ja Mickanista on mahtavaa saada olla mukana muutoksessa. Mutta on muutakin, ehkä jotain vielä tärkeämpää. “Derby merkitsee minulle tilaa olla hyväksytty. Derby on ensimmäinen paikka, jossa olen ollut osa porukkaa, hyväksytty. Oli todella iso juttu tajuta, että täällä jokainen – myös minä – on arvokas ja hyväksytty omana itsenään”, Mickan sanoo.

Oma kehokuva muuttuu derbyharrastuksen myötä monella. Näin on käynyt myös Mickanille. “En ole iso, ruma, läski tai inhottava vaan pitkä, vakaa ja vien tilaa radalla. En treenaa näyttääkseni hyvältä vaan ollakseni kovempi pelaaja.” Derby sopiikin kaikenlaisille kehoille. Ei ole yhtä oikeaa derbykehoa, vaan jokainen keho on täydellinen derbykeho. Mickanin sanoin: “Voit olla kevyt ja ketterä tai vahva, vakaa ja sinnikäs. Mikä ikinä onkaan sinun luonnollinen tapasi olla. Itse en ole koskaan ollut siro tai elegantti. Koululiikunnassa istuin vaihtopenkillä, koska olin liian raju.”

Mickan keskittyi alkeiskurssilla pääasiassa tavoitteelliseen treenaamiseen, mutta yksi huvittava muistokin tulee kysyttäessä mieleen. “Olin töissä yövuorossa aamuviiteen ja sitten lähdettiin extempore aamukahdeksalta porukalla katsomaan Jyväskylään derbypelejä. Ajettiin takaisin Turkuun ja sain kyydin takaisin töihin seuraavaan yövuoroon. Valvoin pari vuorokautta putkeen ja olo oli sen mukanen, mutta mitäpä ei alkeiskurssilainen tekisi derbyn eteen! Se oli muuten sama reissu, jolla sain lempinimeni Mickan derbytyyppien keskuuteen.” Tarina on hyvä osoitus siitä, että derby voi viedä milloin vaan mihin vaan.

Alkeiskurssia harkitsevat Mickan toivottaa lämpimästi tervetulleeksi mukaan. “Tule kokeilemaan, vaikka et tietäisi, onko tämä yhtään sinua varten. Itse löysin uuden suunnan ja sisällön elämään, intohimon. Derbyyn ei ole pakko hurahtaa, mutta se on kieltämättä uusi ja erilainen kokemus, josta voi oppia paljon itsestään. Tai sitten löytää ne tyypit ja porukan ja elämän josta on vain haaveillut jossain sielunsa sopukoissa”, Mickan kuvailee. “Tule ja kokeile. Yllätä itsesi. Anna tälle maailmalle mahdollisuus. Olen elävä esimerkki siitä, että kovalla työllä ja tahdolla voi saavuttaa melkein mitä tahansa”, Mickan kannustaa hymyillen.

img_3117

Kuva: derby.pictures.fi

#drrdfresarit2017 #uskallasanoakyllä #yllätäitsesi