Hanna, tuleva alkeiskurssilainen: Älä harkitse, vaan tule mukaan!

Hanna on toiminut jo hyvän aikaa Dirty Riverissä NSO:na eli ilman luistimia radan keskellä ja reunalla hääräävänä toimitsijana. Mukaan toimintaan hän tuli kuunneltuaan ensin muutaman vuoden kaverinsa derbyjuttuja ja kiinnostuttuaan sen pohjalta lajista. Kun kaveri sitten houkutteli syksyllä 2015 Hannaa toimitsemaan, hän lähti mukaan.

“Silloin alkoi juuri sopivasti DRRD:n alkeiskurssilaisille suunnatut kerran viikossa järjestetyt NSO-pajat, joihin pääsin mukaan ja joissa opeteltiin aina 1-2 NSO-hommaa kerrallaan”, Hanna muistelee. “Pajan jälkeen niitä päästiin kokeilemaan käytännössä scrimmissä.” Scrimmit ovat seuran jokaviikkoisia harjoituspelejä, joissa joukkue hioo pelikuvioita timanttisiksi. Samalla seuran tuomarit sekä toimitsijat saavat tärkeää harjoitusta tosipelejä varten.

Hanna viihtyi toimitsijan hommissa ja onkin käynyt jo puolitoista vuotta toimitsemassa DRRD:n harjoituspeleissä. “Tunnelma NSO-pajoissa ja scrimmeissä oli mukava ja rento, ja pajojen loputtua mulla oli fiilis että olen tervetullut porukkaan, joten jatkoin scrimmeissä käyntiä NSO:na”, Hanna kuvailee.

 

hannaaa.png

Hanna valmistautuu alkeiskurssiin säätämällä uudet luistimensa kuntoon!

Nyt helmikuussa Hanna aikoo aloittaa alkeiskurssin, sillä luistelu kiinnostaa. Odotukset ovat korkealla, niin kuin tietysti sopiikin! “Tavoitteena on oppia lisää roller derbystä ja sen säännöistä, tutustua hyviin tyyppeihin ja ikään kuin siinä sivussa aloittaa uusi, säännöllinen liikuntaharrastus”, Hanna kertoo. Yhteisöllisyys ja hyväksyvä ilmapiiri saivat Hannan valitsemaan juuri derbyn. “Olisin voinut aloittaa periaatteessa jonkin muunkin joukkuelajin, mutta valitsin roller derbyn koska tässä lajissa ja DRRD:ssä on sellainen tosi vahva ”tule sellaisena kuin olet” -fiilis, eikä kenenkään tarvitse miettiä että hyväksytäänkö mut”, hän summaa.

Yhteisö ja uudet ystävät onkin monen aloittelevan ja kokeneemman pelaajan mielestä derbyssä yksi antoisimmista puolista. Hanna kuvailee Dirty Riverin yhteishenkeä näin: “Kaikki derbytyypit joihin olen tutustunut on todella mukavia, ja tykkään DRRD:n yhdessä tekemisen meiningistä.”

Hyvien tyyppien ja mukavan meiningin lisäksi itse derby toki viehättää Hannaa. “Itse laji on tosi kiinnostava ja sen vauhti kiehtoo, ja odotankin että alkeiskurssilla opin lajin säännöt kunnolla ja pääsen sisään strategioihin, joista en nyt tajua yhtään mitään”, naurahtaa Hanna. Yksi alkeiskurssin keskeisistä tavoitteista onkin luistelutaitojen kartuttamisen lisäksi tutustuttaa uudet harrastajat sääntöihin ja vähitellen myös pelistrategoihin. Hanna on siis tulossa juuri oikealle kurssille!

Alkeiskurssille osallistumista empivälle Hannalla on selkeä viesti: “Älä harkitse, vaan tule mukaan!” Samaa suosittelee lämpimästi koko Dirty River. Meillä on paikka kaikille ja jokainen kokeneistakin harrastajista on ollut aikanaan aloittelija. Lämpimästi tervetuloa mukaan Hannan ja muiden joukkoon alkeiskurssille!

#drrdfresarit2017 #uskallasanoakyllä #luistelehannankaa