Eppu, alkeiskurssilainen vuodelta 2014 neuvoo: Uskalla sanoa kyllä

Eppu aloitti roller derbyn syksyllä 2014 alkeiskurssilla. Hän oli tuolloin päättänyt sanoa KYLLÄ mahdollisimman moneen uuteen asiaan. Ystäväkin kannusti aloittamaan. “Tulin kokeilemaan yksiin treeneihin kentän laidalle luistimia ja olemaan ihan bambi jäällä. Rakastin luistelua heti”, Eppu kertoo.

Itsensä ylittäminen ja pelkojen voittaminen on monelle keskeinen tavoite roller derbyssä, varsinkin alkutaipaleella. Myös Epulle se on ollut tärkeää. “Pelkojen voittaminen taisi olla sillon alussa tosi iso tavoite. Että voisi pelotta tehdä muiden kanssa yhdessä ja tuntea onnistuvansa. Ja sen opinkin! Se oli ehkä parasta.”

Tällä hetkellä Eppu käy luistelemassa höntsätreeneissä ja toimii silloin tällöin vapaaehtoisena ja toimitsijana seuran peleissä ja tapahtumissa. Eppu ei ole vielä käynyt taitotestejä loppuun monestakaan syystä. Aluksi tavoitteena oli saada testit läpi ja päästä pelaamaan edustusjoukkueeseen, mutta ensimmäinen tai toinenkaan yritys ei onnistunut. Onnistuminen jäi Epun mukaan harjoittelun puutteesta kiinni: “En onnistunut toisellakaan yrittämällä, koska en treenannut ihan niin paljon kun olisi pitänyt”, hän kertoo. “En ole kuitenkaan pettynyt. Kehityin tosi hyvin ja tosi paljon ottaen huomioon, että en ollut aikasemmin harrastanut lähestulkoon mitään liikuntaa”, Eppu lisää. Jokainen kehittyykin derbyssä omaan tahtiinsa. Harrastuksesta voi saada paljon, vaikka tie ei saman tien edustusjoukkueeseen johtaisikaan. Taitotestien suorittamisesta on turha alkeiskurssin aluksi murehtia, sillä harjoittelemalla ne menevät kyllä läpi kaikilta ennemmin tai myöhemmin.

Tällä hetkellä Epun tavoitteena on ylläpitää luistelutaitoaan. “Rakastan edelleen sitä vauhtia ja sitä, että saa puskea itseään enemmän ja enemmän oppimaan uutta.” Derbystä Eppu kertoo saaneensa luottamusta itseensä ja toisiin. Parasta harrastuksessa onkin Epun mielestä juuri toiset ihmiset ja itsensä voittaminen. “Se, kun joku tosissaan kannustaa sua eikä lyttää mitenkään. Ja saa oppia uusia asioita – saa epäonnistua tuhat kertaa ja sitten onnistua.”

Eppu suosittelee alkeiskurssille lähtemistä harkitsevaa tulemaan rohkeasti mukaan: “Aloita – itsesi vuoksi. Kokeile ja hyppää tuntemattomaan, se on upeaa! Ei tiedä, mitä sieltä löytää ja mitä matkan varrella oppii.” Alkeiskurssiaikojaan Eppu muistelee hymyssä suin: ”Hauskin muisto on kyllä yksistä treeneistä se, kun Reetta löi minua kyynärpäällä suoraan silmään! Ja se kun tajusin, miten käännytään. Se oli mahtavaa!”

#drrdfresarit2017