Viikon pelaaja: Kovistella #9

kuva_7

9 Kovistella

1. Kuka?
Ella eli Kovistella #9. Derbynimestäni huolimatta en tosielämässä ole lainkaan kovis, päinvastoin, ja derbynimeni syntyi, kun aiheesta vitsailtiin. Derbynimen päättäminen osoittautui myös todella vaikeaksi, ja koska ella-pääte tarjoaa lähes loputtomia nimimahdollisuuksia, joukkuekaverini ovat kutsuneet minua mm. nimillä Cutitella, Uhitella, Satutella ja Nutella.

2. Pelipaikka: Jammeri

3. Derbyhistoriani:
Syksyllä 2016 kävin katsomassa roller derby näytösottelun Turku Prideilla. Ihastuin vauhdikkaaseen ja fyysiseen lajiin heti ja ilmoittauduin mukaan seuraavalle alkeiskurssille. Syksyllä 2017 pääsin pelaamaan onnen ja kauhun sekaisin tuntein seuran edustusjoukkueessa.

4. Mikä on parasta meidän joukkueessa?
Seuran arvot, avoimuus ja yhteisöllisyys! Meidän joukkueemme on täynnä erilaisia ja upeita tyyppejä, joihin en varmasti olisi saanut tutustua ilman derbyä.

5. Hauska fakta
Derbyurani alkuaikoina tulin tunnetuksi uhkarohkeista hypyistäni, erityisesti ”ulkokaariapexista”. Valitettavasti nämä hypyt eivät olleet kovin toimivia vaan landasin useimmiten radan ulkopuolelle polvilleni. Sittemmin hyppyni ovat onneksi muuttuneet hieman tehokkaammiksi.

6. Pelipäivän biisi?
Pelipäivänä en yleensä kuuntele mitään tiettyä biisiä, mutta usein kuulokkeissani soi ennen peliä Silvana Imam tai M.I.A.

7. Vinkki aloittelijalle/ lajia miettivälle?
Ole itsellesi lempeä. Derby on ihana, mutta intensiivinen harrastus ja on tärkeää kuunnella omaa kehoa ja levätä riittävästi. Välillä oppiminen on myös hidasta ja asiat tuntuvat vaikeilta. Silloin muistutan itseäni siitä, että radalla ollaan ja tehdään yhdessä. Ei tarvitse olla paras vaan vahvuus ja voima syntyy yhdessä.

Kuva: Maija Kurki