SLUTS ON WHEELS!


DRRG! rullaa tänään punaiselle matolle seksuaalista väkivaltaa vastaan! Protestimarssi kulkee tänä vuonna nimellä Slutwalk on nyt catwalk! ja tapahtuu Köysiratagallerialla tänään tiistaina klo 17.

Dirty River Roller Grrrls haluaa olla osana liikettä, joka syntyi reaktiona torontolaispoliisin nuorille naisille osoittamasta kehoituksesta olla pukeutumatta kuin lutkat, jos nämä haluavat välttää raiskatuksi tulemisen. Slutwalk on nyt catwalk! tutkii ruumiillisen itsemääräämisoikeuden, pukeutumisen, normien ja kulttuurin välistä monimutkaista suhdetta. Myös roller derbyyn sisältyy paljon stereotyyppisiä oletuksia toisinaan rivojen derby-nimien ja lutkamaisen pukeutumisen johdosta. ”Hiestä kiiltävät mimmit tappelemassa verkkosukkahousuissa” lie yleisin ennakko-oletus derbystä. Drägiläiset eivät halua luopua shortseistaan eikä leikittelevistä nimistään, mutta pistää rajat seksismin ja urheilun välille.

Nähdään punaisella matolla!