SUBLIME BRONZE – PRONSSINRUSKEAA

DRRG! lähti SM-liigan peleihin mitalinkiilto silmissä. Ja jalometallin makuun lopulta päästiin, kun kauden päätteeksi DRRG! otti pronssia Suomen historian ensimmäisissä roller derbyn Suomi Cupin finaaleissa Pasilassa 2. marraskuuta 2013. Taistoon lähdettiin kylmähermoisena ja zen-fiiliksissä. Ensiksi kohdattiin semifinaalissa sarjataulukon ykkönen, Kallion kovaksi keitetyt sateenkaarisoturit, eli KRR. Aluksi DRRG! oli ehkä vähän liiankin zen, sillä KRR otti heti johdon ja takoi pisteitä siihen malliin, että erätauolle mentäessä pistelukemat olivat 115-26 Kallion hyväksi. KRR sai DRRG!:ltä monta power jamia Turun jammereiden joutuessa jäähylle, joten drägijoutsenten puolustusta testattiin toden teolla. Erätauon jälkeen Turku keräsi voimansa ja näytti mistä joutsen kakkii, tehden tiukan nousun pisteissä. Silti, KRR oli voittamaton, ja peli päättyi pisteisiin 191-102, molempien joukkueiden kerätessä toisessa erässä 76 pistettä.

(Kuva: Sami Maanpää)

KRR – DRRG! (Kuva: Sami Maanpää)

(Kuva: Sami Maanpää)

DRRG! – TRD (Kuva: Sami Maanpää)

Sarjataulukon kakkonen ja kolmonen, Helsinki Roller Derby ja Tampere Roller Derby ottivat toisistaan mittaa Turku-Kallio -pelin jälkeen. Peli päättyi Helsingin turtlesien hyväksi 332-92. Finaaleissa kohtasivat siis tutut kilpakumppanukset: kullasta taistelivat HRD ja KRR, pronssista Tampereen taisteluhorot ja Turun kakkajoutsenet. Tampere oli päihittänyt DRRG!:n elokuun SM-liigaturnauksessa Paraisilla kymmenellä pisteellä, ja Turku janosi tietysti revanssia. Keskittyminen oli huipussaan, ja Turun bench coach, Malmöstä lainattu ja Ruotsin suurin DRRG!-fani Salli ”Muffa” Honkanen otti kaikki valmennukselliset keinot käyttöön pitääkseen drägijoukkion vireessä. Peli oli tiukkaa vääntöä loppuun asti, ja kannustajien Turku/Tampere -huudot kaikuivat yhtä lujaa salin molemmilta puolilta. Erätauolle mentäessä pistetilanne oli 102-71 Turun hyväksi, ja Turku piti niukan johdon lähes koko pelin ajan. Jännitys pysyi yllä ihan viimeisiin minuutteihin asti. Riemulla ei ollut rajaa, kun voitto lopulta lohkesi DRRG!:lle pistein 194-168. Onnenkyyneleitä vuodatettiin! (Myös kulttuuri-ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki bongattiin todistettavasti kisakatsomosta!)

(Kuva: Sami Maanpää)

(Kuva: Sami Maanpää)

Taistelu SM-kullasta testasi myös katsojien sydänten kestoa intensiivisyydellään. HRD ja KRR tarjosivat jännitystä mahan täydeltä, sillä peli oli pronssipelin tapaan hyvin tiukka; molemmat joukkueet tuntuivat tietävän toistensa vahvuudet ja heikkoudet. Yleisö eli voimakkaasti mukana pelin jokaisen käänteen ja huutomyrsky oli korvia huumaava. Ensimmäisiksi roller derbyn SM-liigamestareiksi kruunattiin lopulta Kallio Rolling Rainbow pistein 171-150.

Vuosi on ollut ikimuistoinen, ja DRRG! on joukkueena hitsautunut tiiviimmin yhteen. Tavoitteena on treenata yhä kovemmin ja pelata Suomen parasta roller derbyä. Ensi vuonna nähdään, muuttuuko kullan väri ruskeaksi…

(Kuva: Marko Niemelä)

(Kuva: Marko Niemelä)

(Kuva: Marko Niemelä)

(Kuva: Marko Niemelä)

(Kuva: Marko Niemelä)

(Kuva: Marko Niemelä)

Teksti: Polaris
Kuvat: Sami Maanpää, Marko Niemelä